Over de Download

Werkstuk over de Amerikaanse verkiezingen 2016.

Gemaakt voor groep 8 in november 2016. Ietsje hoog niveau kan ook voor de brugklas of 2e middelbare school gebruikt worden. Zowel de Word als de PDF versie zitten in de download. Totaal telt het werkstuk over de Amerikaanse verkiezingen 13 pagina’s. Update januari 2017: hoofdstuk 7 en 8 toegevoegd waarin de winst van Trump wordt beschreven. De download bevat 2 bestanden, een Word en een PDF versie.

Inhoud

1. Inleiding 2
– Een klein stukje geschiedenis van Amerika 2
2. Presidenten 4
– Bijzondere presidenten 4
3. Verkiezingen 6
– Voorverkiezingen 6
– Verkiezingen 7
4. De kandidaten 7
– Hillary Clinton 7
– Donald Trump 7
5. Verkiezingsprogramma’s 8
6. Ophef over de kandidaten 9
7. 8 november 9
8. Na de verkiezingen 10
9. Moeilijke woorden 11
10. Nawoord 12
11. Bronnenlijst 13

 

Selectie van enkele teksten uit het werkstuk over de Amerikaanse verkiezingen:

Mijn werkstuk gaat over de Amerikaanse verkiezingen. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er veel over zie op de televisie en in de krant en ik niet begreep hoe de verkiezingen daar werkten. Dit jaar zijn de verkiezingen extra spannend omdat Donald Trump mee doet.

De oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn de “Indianen”. Eigenlijk is deze naam niet goed.

Columbus ondekte in 1492 een land waarvan hij dacht dat het India was. Hij noemde de bewoners daarom indianen. In Amerika gebruiken ze de naam Native American….

De Verenigde Staten bestaan nu uit 50 staten. In de vlag zie je voor elke staat een ster. Elke staat mag veel dingen zelf bepalen, maar er is wel 1 grondwet en een bestuur voor het hele land….

Er zijn verschillende bijzondere presidenten geweest in Amerika:

Georg Washington

Hij was de eerste president. Hij was generaal van de strijdtroepen in de oorlog tegen Engeland. Ze noemen hem de vader des vaderlands. De hoofdstad van Amerika is naar hem vernoemd: Washington. Hij staat ook op het biljet van 1 dollar….

Eens in de 4 jaar wordt er door verkiezingen een nieuwe president gekozen. Dit is een ingewikkeld proces. Er zijn in Amerika twee partijen waaruit gekozen kan worden: de Democraten en de Republikeinen.

Voorverkiezingen

Het begint allemaal met de voorverkiezingen. De democratische partij heeft een heleboel mensen die wel president zouden willen worden. De republikeinse partij ook. De inwoners van de staten kiezen hun favoriete kandidaat.

Per staat is er een winnaar voor de Democraten….

De twee kandidaten gaan met elkaar in gevecht om president te worden. Ze voeren dure campagnes om de de mensen over te halen op hen te stemmen. Ze gaan het hele land door.

Op 8 november gaat er dan echt gestemd worden. De mensen kiezen dan niet op de presidentskandidaten zelf, maar op kiesmannen. Deze kiesmannen kiezen uiteindelijk de president tijdens het congres….

De kandidaten

Voor deze verkiezingen zijn er uit de voorverkiezingen 2 kandidaten gekomen.

Hillary Clinton

Ze is de kandidaat voor de Democratische partij. Ze is getrouwd met Bill Clinton. Hij was al president van Amerika van 1993 tot 2001. Hillary heeft dus al in het Witte huis gewoond als First lady. Ze is ook minister van buitenlandse zaken geweest. Hillary wilde al eerder president worden, maar toen werd Obama gekozen als kandidaat voor de Democraten.

Donald Trump

De kandidaat voor de Republikeinen is Donald Trump. Trump is een rijke zakenman. Hij heeft veel bedrijven en gebruikt in elk bedrijf zijn eigen naam. Zo heeft hij bijvoorbeeld Trump financial, Trump restaurants, Trump magazin. Hij verdient ongeveer 1 en een half miljoen dollar per uur. Zijn vermogen wordt op 4,1 miljard geschat.


Koop deze download om het hele werkstuk over de Amerikaanse verkiezingen te lezen en gebruik het als input voor je eigen werkstuk.

Dit werkstuk over de Amerikaanse verkiezingen is beschikbaar onder de licentie “Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal (CC BY-NC-ND 4.0)” . Je bent vrij om: het werk te delen — te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat. Onder de volgende voorwaarden: Naamsvermelding, NietCommercieel & GeenAfgeleideWerken. Zie ook deze licentie pagina.

€2,00 – Kopen