Absolute Realiteit, derealisatie, essentie van ons leven … ? Het zijn geen alledaagse onderwerpen, maar op deze site kan ik toch in het kort uitleggen wat ik bedoel. Eerst maar de termen uit de titel van deze website:

 

  • Essentie van ons leven: wat zijn we eigenlijk en in welke situatie bevindt ons bewustzijn zich. Diepgaander dan hoe wij onszelf en onze situatie alledaags beleven. Ook: bestaat er een maker van alles (god) en kan ons bewustzijn na onze dood voortbestaan.
  • Model: ik ben van mening dat geen enkele sterveling bewijsbaar kan aangeven wat de essentie van ons leven is. Ik zie al onze verklaringen voor het leven dan ook slechts als zo goed mogelijke benaderingen van iets dat buiten ons bevattingsvermogen ligt.
  • Derealisatie: een van de bijzondere toestanden waarin ons bewustzijn zich kan bevinden. Soms kun je daardoor een ruimer inzicht in de essentie van het leven krijgen.
  • Absolute Realiteit: de volle, voor ons onbegrijpelijke waarheid over ons leven en over de werkelijkheid als geheel. Hoewel we er niets van snappen, kunnen we ons wel voorstellen dat die volle waarheid moet bestaan.